Hvordan lage innholdsfortegnelse i PowerPoint

PowerPoint har ingen innebygd funksjonalitet for å håndtere innholdsfortegnelser i presentasjoner. Du kan naturligvis gjøre dette manuelt ved å kopiere alle titler fra kapittelsider og sette disse inn punktvis på et standard sideoppsett, men om du ofte lager lengre presentasjoner hvor du manuelt må lage en innholdsfortegnelse hver gang, da blir dette fort en tungvint og unødvendig prosess som absolutt har potensiale for automatisering og tidsbesparing.

Vi i OfficeConsult har laget en håndfull spesialtilpassede løsninger med automatiserte innholdsfortegnelser i PowerPoint for flere av våre kunder. For å bedre vise hvordan dette kan fungere i praksis vil vi presentere en konkret case som tar for seg en av løsningene.

Automatisert innholdsfortegnelse i PowerPoint

I videoen ovenfor ser du hvordan en slik automatisert innholdsfortegnelse kan fungere. Du trenger kun å tenke på å bruke sidetype for kapittel gjennomgående når du setter opp presentasjonen. Deretter kan du oppdatere innholdsfortegnelsen ved å trykke på en spesialtilpasset knapp i menyen.

Når knappen trykkes går koden gjennom alle kapittelsidene i presentasjonen og lister dem deretter opp som egne punkt i innholdsfortegnelsen som er definert i PowerPoint-presentasjonen. Kapittel får automatisk nummerering i innholdsfortegnelsen. Vi har også tilpasset et eget kapitteloppsett der hvor man ikke skulle ønske å få med nummerering på oppføringen i innholdsfortegnelsen.

Som vist i siste del av videoen ovenfor, så er innholdsfortegnelsen satt opp med linker til de aktuelle kapitlene, og på hvert kapitteloppsett er det en tilbake-knapp som du kan trykke på om du ønsker å navigere deg tilbake til innholdsfortegnelsen. På denne måten kan man legge opp til enkel og effektiv navigering i større presentasjoner.

Har du en PowerPoint-mal eller presentasjon som kan dra nytte av slik funksjonalitet er det bare å kontakte oss for et uforpliktende tilbud. Vi spesialtilpasser alle slike løsninger slik at de fungerer best mulig med den aktuelle PowerPoint-presentasjonen eller -malen.

Se gjerne nærmere på andre løsninger og Add-Ins vi leverer for PowerPoint. Har du spesielle behov for funksjonalitet i PowerPoint eller andre Office-programmer, så finner vi en løsning på det!